NAOS album

Check de release van NAOS, een van de finalisten van de Dutch Jazz Competition 2022.

NAOS is de muzikale droom van bandoneonist Simone van der Weerden. Een groep waarin tango en jazz op geheel eigen wijze samenkomen. Van der Weerden vroeg de gerenommeerde jazzmuzikanten Franz von Chossy (piano), Thomas Pol (contrabas) en Matthias de Waele (drums) om samen met haar een muzikale zoektocht te ondernemen waarin de wereld van de jazz en tango elkaar versterken. Geïnspireerd door de samenwerking van de bekende Argentijnse bandoneonist en componist Astor Piazzolla en de Amerikaanse vibrafonist Gary Burton groeide het kwartet al snel uit tot een grotere bezetting met vibrafonist Vincent Houdijk en violist Gustavo Cabrera. Met NAOS Extended speelt Van der Weerden werk van haar debuutalbum In Between the Lines.

 

https://simonevanderweerden.bandcamp.com/album/in-between-the-lines