Tijs Klaassen op Amersfoort Jazz

Tijs Klaassen

Op vrijdag 22 oktober 2021 speelde winnaar Tijs Klaassen op het Amersfoort World Jazz Festival.
Bassist Tijs Klaassen studeerde in 2018 magna cum laude af, na gestudeerd te hebben aan het Conservatorium van Amsterdam en het Boyer College of Music in Philadelphia. Sindsdien speelde en ging hij op tournee met grote namen uit de Nederlandse Jazzscene als Theo Loevendie, Yuri Honing, Peter Beets, Henk Meutgeert en Jasper Blom.

In 2018 won de band de Keep An Eye The Records Award. Deze prijs, bestaande uit € 10.000, stelde hen in staat om hun debuutalbum ‘Clavius’ op te nemen, welke in december 2019 werd uitgebracht in het Bimhuis. Het album ontving lovende recensies en werd o.a. gepresenteerd op festivals als het Red Light Jazz Festival, Haarlem Jazz en het Make It Jazz Festival.

Line-up
Mo van der Does – altsaxofoon & klarinet
Matthias Van den Brande – tenorsaxofoon & fluit
Floris Kappeyne –  piano & synth
Robin van Rhijn – drums
Tijs Klaassen – contrabas & composities