2018 winnaar: Sun-Mi Hong Group

De Sun-Mi Hong Group won vrijdagavond 6 april de sfeervolle en spannende finale van de Dutch Jazz Competition 2018 in het Bimhuis in Amsterdam. De vakjury, met Tineke Postma (Saxofonist, componist en bandleider), Lestari Scholtes (programmeur Grachtenfestival Amsterdam), Yuri Honing (saxofonist, componist en bandleider) en Rolf Delfos (saxofonist, componist, arrangeur, programmamaker en bandleider) was unaniem in zijn oordeel. Zij bestempelden de Sun Mi Hong Group als de groep die op een emotionele, speelse en spirituele manier en met een juiste attitude het meest organisch is. De Publieksprijs werd gewonnen door The Bop Collective.

Winnaar Sun Mi Hong nam een gevarieerd prijzenpakket mee naar huis, bestaande uit een geldprijs van 5000 euro, een optreden op het komende North Sea Jazz Festival en een tournee (onder voorbehoud van financiering) langs de Nederlandse jazzpodia.

Publiekswinnaar The Bop Collective kreeg van het Sena Performers een bedrag van € 3000,– van het Sena Performers Muziekproductiefonds voor het maken van een album en optredens op het International Laureates Jazz Festival in Amersfoort en het Grachtenfestival Amsterdam.