2018 finalisten

De vier geselecteerde finalisten strijden vrijdag 6 april in het Bimhuis in Amsterdam om een uitgebreid prijzenpakket. De Sena prijs voor de Beste Groep betekent een aanzienlijk geldbedrag, de Young VIP Tour langs de Nederlandse podia (o.v.b.) en deelname in het programma van het komende North Sea Jazz Festival.
Ook dit jaar wordt opnieuw de ‘Publieksprijs’ uitgereikt. De Publieksprijs is goed voor een subsidie van het Sena Productiefonds voor het maken van een cd en optredens op onder meer het Grachtenfestival in Amsterdam en het Amersfoort Jazz Festival.

De Dutch Jazz Competition 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdpartner Sena Performers, het Prins Bernhard CultuurfondsNORMA, het Hendrik Muller Fonds en de Ntb.

Finalisten Dutch Jazz Competition 2018

20.00 – 20.20 Laurie Carpenter Quintet
20.30 – 20.50 Pablo Martinez Group
21.10 – 21.30 Sun Mi Hong Group
21.40 – 22.00 The Bop Collective
22:00-23:00 juryberaad
23:00-23:10 prijsuitreiking

Sun-Mi Hong Group

 • Drums – Sun-Mi Hong
 • Bas – Brodie Jarvie
 • Piano – Young Woo Lee
 • Tenor – Nicolo Ricci
 • Trompet – Alistair Payne

Laurie Carpenter Quintet

 • Laurie Carpenter – Trumpet
 • Michael Anderson – Tenor Sax
 • Adrian Moncada Espinosa – Piano
 • Giuseppe Campisi – Bass
 • Giacomo Camilletti – Drums

The Bop Collective

 • Alt sax – Irene Reig
 • Tenor – Héctor Floría
 • Trombone – Alba Pujals
 • Trompet – Joan Mar Sauqué
 • Piano – Xavi Torres
 • Contrabas – Giuseppe Campisi
 • Drums -Joan Casares

Pablo Martinez Group

 • Trombone + vocals – Pablo Martinez, trombone
 • Tenor – Fernando Sanchez
 • Trompet – Bruno Calvo
 • Piano – Xavi Torres
 • Flamenco gitaar – Jeff Heijne
 • Bas – Mauro Cottone
 • Drums – Joan Terol

Aanmeldingen Dutch Jazz Competitie 2018 van hoog niveau!

Talentvolle Nederlandse jazzgroepen (met een gemiddelde leeftijd onder 30 jaar) hebben zich via het AANMELDFORMULIER massaal aangemeld voor de twaalfde editie van de tweejaarlijkse Dutch Jazz Competition. De finale van dit landelijke concours vindt plaats op 6 april in het Bimhuis in Amsterdam, voorafgegaan door halve finales op 24 maart in Theater Het Hof in Arnhem en 25 maart in Paradox Tilburg.Naast het invullen van het formulier moesten er maximaal 2 stukken (waarvan minimaal 1 eigen compositie), een korte biografie en een duidelijk foto worden aangeleverd.

De ingezonden muziek wordt ‘blindfolded’ beoordeeld door een vakjury met daarin: pianist, componist, arrangeur en bandleider Jeroen van Vliet, bassist, componist, arrangeur en bandleider Joris Teepe en de artistiek manager van het Metropole Orkest Robert Soomer (voorheen NTR Jazz). Acht groepen werden geselecteerd voor de halve finales. Een andere vakjury selecteert daar vervolgens vier finalisten uit. Meedoen aan de Dutch Jazz Competition 2018 betekent kans maken op een uitgebreid pakket aan praktische prijzen,waaronder een geldprijs, spots in het programma van relevante festivals als North Sea Jazz het Sena Performers International Jazz Laureate Festival (tijdens Rabobank Amersfoort Jazz) en financiële ondersteuning bij het maken van een cd. Naast de Award “Beste Groep” dat een keuze is van de vakjury, wordt dit jaar opnieuw de “Publieksprijs” uitgereikt.

De Dutch Jazz Competition heeft als doel talentvolle Nederlandse of in Nederland woonachtige muzikanten de mogelijkheid te bieden om zich te presenteren aan het grote publiek,pers en de muziekindustrie. De vorige edities werden gewonnen door Jamesz met Izaline Calister (2000), On the line (Oene van Geel, Albert Veenendaal en Tmucin Sahin) (2001), Agog (2002), As Guests Quartet (2004), Robinson, Freitag & Caruso (2205), Fransz Von Chossy Quartet (2006), The Blazin’ Quartet (2008), Het Castel/ van Damme Quartet (2010), Kapok (2012), het Loran Witteveen Quintet (2014) en het Xavi Torres Trio (2016). De Dutch Jazz Competition wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Sena Performers, Prins Bernhard Cultuurfonds, de Ntb en de media sponsoren VPRO, NTR en Sublime FM.