2014 winnaar: Loran Witteveen Quintet

Het Loran Witteveen Quintet sloot vrijdagavond 16 mei met een victorie set de sfeervolle finale af van de Sena Dutch Jazz Competition 2014 in LantarenVenster Rotterdam. De jury, met Amanda Kuyper (muziekredacteur NRC Handelsblad), Ilja Reijngoud (trombonist, componist, arrangeur en dirigent) en Frank Bolder (programmeur North Sea Jazz Festival) in de gelederen, was unaniem in hun oordeel: “Geweldig goed samenspel waarmee ze complexe composities in vervlochten melodielijnen ontspannen live wisten te brengen.”


Pianist Dominic J Marshall, op de finale-avond aanwezig met zijn eigen trio won de prijs “Beste Solist 2014”.

Het Loran Witteveen Quintet neemt een gevarieerd prijzenpakket mee naar huis, bestaande uit een geldprijs van € 5000, een optreden op het North Sea Jazz Festival 2014, een uitgebreide Young VIP Tournee (ovb) langs de Nederlandse jazzpodia en deelname aan de finale van de EBU European Jazz Competition (5 juli, LantarenVenster Rotterdam).

De Sena Dutch Jazz Competition biedt talentvolle Nederlandse jazzmuzikanten en groepen de mogelijkheid zich te presenteren aan het grote publiek, de pers en de muziekindustrie. Dit jaar vindt de tiende aflevering van de Sena Dutch Jazz Competition plaats. De vorige edities werden in de categorie “Beste Groep” gewonnen door Jamesz (2000), On the Line – Oene van Geel, Albert van Veenendaal, Timucin Sahin – (2001), Agog (2002), As Guests Quartet (2004), Robinson, Freitag & Caruso (2005), Franz von Chossy Trio (2006), The Blazin’Quartet (2008), het Castel/ van Damme Quartet (2010) en Kapok (2012) .